Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za konáre na 4 roky do basy?

PRAKOVCE - Vo väzení si odsedel za niekoľko lúpeží a obmedzovanie domovej slobody 11 rokov.

Hoci Miroslav Bandy (36) je doma v Prakovciach už tri roky, najnovšie mu hrozia ďalšie štyri "natvrdo"! Za 219 korún. Lebo taká je cena dvoch-troch vozíkov konárov, ktoré uňho objavili policajti! Na slobodu ho totiž pustili len na podmienku.

"Pomáhal som v lese zákazníkom pri ťažbe dreva a oni mi darovali odpadové konáre. Keď ich policajti našli na dvore, priznal som, že drevo je moje. Chceli však doklady o kúpe, a tak sa začali problémy," tvrdí Miroslav Bandy.

Lesnej správe za drevo dodatočne vyplatil 220 korún. No bolo už neskoro. "Skončilo sa to na súde. Hrozia mi štyri roky, tri mesiace a 27 dní, čo je zvyšok môjho trestu v podmienke," dodal nezamestnaný Bandy, ktorý sa s manželkou stará o dve malé deti.

"Teraz neviem, čo so mnou bude. Dúfam, že za zopár konárov nezaplatím tak draho." Hoci sa proti svojmu trestu odvolal, súdne pokračovanie ho čaká až o tri týždne v Spišskej Novej Vsi. Domáha sa vypočutia svedkov, ktorým pomáhal zvážať drevo, a ktorí mu musia potvrdiť, že nepotrebné konáre mu skutočne venovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu