Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Tomanová sa opravedlnila neziskovke!

Viera Tomanová
Viera Tomanová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová sa dnes ospravedlnila neziskovej organizácií S.P.A.C.E. - Centrum pre analýzu sociálnej politiky za to, že ju v auguste 2007 obvinila z klientelizmu. Novinárov o tom informovala na tlačovej besede Tomanová.

Ministerka vtedy uviedla, že vtedajší minister práce Ľudovít Kaník rozhodol o pridelení dotácie vo výške 1 854 812 korún (61568,48 €) organizácii S.P.A.C.E., ktorej štatutárnou zástupkyňou bola jeho vtedajšia poradkyňa Iveta Radičová. Ministerka označila tento postup v relácii Téma dňa 13. augusta 2007 za ťažký konflikt záujmov a evidentný klientelizmus.

"Tieto tvrdenia a obvinenia sú nepravdivé a ministerka Viera Tomanová sa za ne neziskovej organizácii S.P.A.C.E. ospravedlňuje," tlmočila ospravedlnenie novinárom. Podľa rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I. totiž v čase schválenia príslušného projektu už Radičová nebola poradkyňou Kaníka viac ako rok. Podľa Tomanovej ide o ospravedlnenie adresované centru, nie Radičovej.

Ako občan rozhodnutie súdu rešpektuje, ľudsky sa s ním však stotožniť nemôže. Voči rozhodnutiu súdu sa neodvolá, vec považuje za uzavretú. Tomanová neziskovku obvinila v čase, keď ju chcela opozícia odvolať z postu pre kauzu Privilégium.

Ministerkine obvinenia vtedy opozícia označila za zakrývací manéver. Podľa rozhodnutia súdu sa ministerka musela ospravedlniť na tlačovej besede, na ktorú pozve média. Pri ospravedlnení boli dnes prítomné len dve agentúry.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu