Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Becík sa lúči, premiér návrh na jeho výmenu nedostal

Minister pôdohospodárstva Stanislav Becík
Minister pôdohospodárstva Stanislav Becík (Zdroj: SITA)

SVIDNÍK – Žatevný veniec, chlieb a víno dnes po rokovaní vlády vo Svidníku daroval minister pôdohospodárstva Stanislav Becík predsedovi vlády Robertovi Ficovi krátko pred začatím tlačovej besedy. Premiér sa za dary poďakoval a na adresu Becíka pred novinármi povedal, že jeho vzťah k ministrovi je dobrý.

Do dnešného dňa žiadny návrh na jeho odvolanie nedostal a nemá ani jeho rezignáciu. Uznáva ho ako odborníka a je presvedčený, že má aj dobré renomé medzi poľnohospodármi.

Výmenu na poste ministra pôdohospodárstva necháva v plnej réžii koaličnému partnerovi ĽS-HZDS, ktorý tento post na základe koaličnej zmluvy získal. Zatiaľ nemá na čo reagovať, povedal Fico. „Sledujem túto diskusiu, ale pokiaľ nedostanem nejaké oficiálne návrhy, či už návrh na odvolanie od Ľudovej strany, alebo rozhodnutie pána Becíka, že sa sám vzdáva funkcie, ja sám nemám dôvod konať,“ uviedol premiér. Špekulácie o rošádach na ministerstvách, podľa ktorých by mal ísť Becík na rezort životného prostredia, predseda vlády odmietol komentovať. Novinári sa to dozvedia ako poslední, štandardným spôsobom na tlačovej besede, povedal.

Fico opatrenia vykonané v Štátnych lesoch považuje za veľmi tvrdé. Ale podľa jeho názoru majú veľký preventívny účinok. Predseda vlády uviedol, že by sa nebránil diskusii, aby v budúcnosti boli v kontrolných orgánoch tohto štátneho podniku aj zástupcovia opozície tak, ako je to dnes v Slovenskom pozemkovom fonde. Bolo by to väčšou zárukou, aby sa urobil poriadny audit. „Je to téma, ktorej som absolútne prístupný,“ povedal Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu