Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Minister Becík podá demisiu zajtra

Stanislav Becík
Stanislav Becík

BRATISLAVA – Stanislav Becík na pôdohospodárstve doministroval. Demisiu podá vo štvrtok. Povedal to pred zasadnutím vlády vo Svidníku. Dnes mal vrátiť mandát. Požiadal ho o to šéf HZDS Vladimír Mečiar. Grémium strany o možnom nástupcovi rokovalo, no zatiaľ nerozhodlo.

"Jedným z horúcich kandidátov je pán Chovan," povedal Mečiar. Keď Becík vráti mandát, dohodnú sa na novom mene a to by mal rešpektovať aj premiér Fico. "Súhlas predsedu vlády sme dostali," doplnil Mečiar na margo pripravovanej výmeny. Mečiar nepotvrdil, že dôvodom na odvolanie Becíka majú byť personálne rozhodnutia v štátnom podniku Lesy, kde po výmene vedenia minister údajne odobril dosadenie ľudí blízkych Smeru a nie HZDS.

"Dohodli sme sa s pánom predsedom vlády, že neexistujú žiadne politické nominácie," dodal šéf HZDS. Prípadné odvolanie ministra Becíka teda podľa neho nie je postavené na nijakej nemilosti. Samotný odchádzajúci minister nemá problém s vrátením mandátu, vraj si ho nekúpil.

"Strana mi ho prepožičala, aby som riadil rezort na dobu neurčitú a keď sa rozhodne, že ho dá inému, tak je mojou povinnosťou nerobiť prieky," konštatoval Svojho nástupcu chce poprosiť, aby si ako šéf ministerstva zachoval ľudský rozmer. "Aby nezabudol, že raz príde deň D, keď už nebude minister, a aby sa nehanbil za seba, keď sa pozrie do zrkadla," dodal.

Becík pred týždňom vyhlásil, že ak skončí, bude chovať kravy. Tvrdí, že sa do ministerskej funkcie neprišiel nabaliť, prišiel a aj odíde z nej s čistým štítom. Vladimír Chovan, ktorý má Becíka nahradiť je súčasný predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu