Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Doteraz 9 výmen, Ficova vláda je meňavka!

Premiér Robert Fico
Premiér Robert Fico

BRATISLAVA – Vládu čakajú ďalšie zmeny. Na dvoch ministerstvách. Kabinet premiéra Fica tak bude vládou s najčastejšou výmenou ministrov. Doteraz odišlo deväť členov vlády.

Ministra pôdohospodárstva Becíka by mal údajne čoskoro nahradiť Vladimír Chovan.

Becíka chce odvolať materské HZDS. Kvôli štátnym Lesom. Becík vraj dá viac na ľudí zo Smeru ako na kolegov zo strany. Mečiar ale údajne ešte nemá nástupcu. Minister o svojom odchode nechce špekulovať.

„Najhoršie je, keď sa niekto o svoju funkciu bojí, ten už nepodá žiadny výkon. Ja som naozaj v pohode. Prišiel som s čistým štítom, neprišiel som sa nabaliť a odídem s čistým štítom." povedal.

Becíka má vo funkcii nahradiť šéf Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Vladimír Chovan.

"Nedostal som konkrétnu ponuku. Najskôr musí prísť ponuka, potom sa k nej vyjadrím. V tejto chvíli je ťažké hovoriť o nástupcovi ministra," reagoval Chovan.

Na ministerstve pôdohospodárstva by išlo o tretiu výmenu šéfa.

O odchode ministra životného prostredia Viliama Turského už rozhodne prezident. Musí určiť termín jeho odvolania. Kvôli kauzám SNS pôjde o štvrtú personálnu zmenu na poste šéfa rezortu životného prostredia.

Od vzniku ficovej vlády v júli 2006 z nej odišli ministri pôdohospodárstva Jureňa (kauza Pozemkový fond), obrany Kašický (sporné tendre, napr. drahé upratovanie), zdravotníctva Valentovič (odchod v osobných dôvodov), ministri životného prostredia Izák (kauza eurodotácií) a ministerka pôdohospodárstva Kramplová (na návrh HZDS, kvôli sporným darom strane). Minister zahraničných vecí Kubiš (odchod do OSN), minister výstavby Janušek (kauza nástenkový tender), minister životného prostredia Chrbet (kauza predaj emisií). Ako posledný odišiel minister spravodlivosti Harabin (odchod na Najvyšší súd).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu