Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Maďarský prezident je nežiadúca persóna!

László Sólyom
László Sólyom

BRATISLAVA – V slovensko–maďarských vzťahoch to opäť vrie. Ak sa v piatok v Komárne niečo zomelie, zodpovedný bude maďarský prezident László Sólyom. Tvrdí premiér Róbert Fico v súvislosti s jeho avizovanou návštevou na Slovensku.

"On vyprovokoval túto návštevu," zdôvodnil svoje tvrdenie.
"Tak ako nemôžeme, a ani to neurobíme, lebo chceme mať dobré vzťahy, zabrániť pánovi prezidentovi, aby prekročil hranice medzi Maďarskom a Slovenskom, tak my nevieme zastaviť extrémistov zo Slovenskej pospolitosti, nevieme, čo urobia iné strany, ktoré určite prídu v piatok do Komárna," pokračoval.

Neoficiálnu návštevu kritizuje aj prezident Ivan Gašparovič a šéf parlamentu Pavol Paška. Ide podľa nich o provokáciu. Nikto z najvyšších ústavných činiteľov na oslavy do Komárna nepôjde. Má sa tam odhaliť socha svätého Štefana. Slovensko-maďarským vzťahom neprospieva ani fakt, že mesto Komárno zakázalo umiestniť na svojom území súsošie sv. Cyrila a Metoda.

"Na tom istom mieste, ale teraz umožňuje postaviť sochu maďarského kráľa," podotkol Fico.

Maďarský prezident oficiálne navštívil Slovensko krátko po svojom nástupe do funkcie v roku 2005. Oficiálna návšteva prezidenta SR Ivana Gašparoviča sa v Maďarsku doteraz neuskutočnila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu