Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na zhromaždení provokovali prívrženci hnutia Antifa

Zobraziť galériu (8)

PREŠOV- Na povolenom protestnom zhromaždení Ľudia proti násiliu, ktoré dnes v Prešove organizuje občianske združenie Nové slobodné Slovensko, provokovali jeho členov prívrženci hnutia Antifa. Na námestí, kde protest vyvrcholil príhovormi, čakalo asi 500 zvedavcov, ktorí ho sledovali a svoje sympatie prejavovali potleskom a pokrikmi.

Hlavný rečník Radovan Novotný vyhlásil, že na námestie prišli preto, aby bojovali proti násiliu. Takmer 300 sympatizantov a členov vyzval, aby sa nedali vyprovokovať hŕstkou prítomných prívržencov hnutia Antifa, ktorí ich na námestí čakali s heslom Stop rasovému násiliu a Von z nášho námestia. Protest má byť reakciou na minulotýždňové udalosti zo Šarišských Michalian.

Organizátori podujatia slovne napádali médiá, že o zásahu v Šarišských Michaľanoch informovali nepravdivo. Viacerí skandovali "Zapredané médiá". Jeden z účastníkov podujatia - dôchodca - vyzval ministra vnútra Roberta Kaliňáka na osobný súboj v boxe.

Tvrdil, že ak minister prehrá, mal by odstúpiť. Situáciu na námestí z úzadia monitoruje polícia, ktorá jedného člena hnutia Antifa odviedla z námestia. Novotný povedal, že Slovensko zažilo v posledných dňoch tragické chvíle, ale nejde len o bitku v Šarišských Michaľanoch, ale hlavne o smrť baníkov v Handlovej.

Za tieto obete vyhlásil minútu ticha. Po nej nasledovala štátna hymna, ktorej slová spievali nahlas všetci jeho sympatizanti. Členovia hnutia Antifa rušili hymnu pokrikmi "náckovia" a vulgárnymi nadávkami. Doteraz nedošlo k žiadnemu stretu oboch strán. Novotný v plamennom prejave pripomenul zásah polície v Šarišských Michaľanoch.

Kriticky sa vyjadril aj k nečinnosti štátnych orgánov a vlády v súvislosti s útokmi Rómov na ostatné obyvateľstvo v tejto obci. V podobnom duchu sa niesli aj vystúpenia ďalších rečníkov, ktorých organizátor predstavil iba krstnými menami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu