Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stav Tomáša zraneného na Pohode sa zlepšuje

Zrútený stan O2.
Zrútený stan O2.

BRATISLAVA - Stav 29-ročného Tomáša, ktorý je po páde stanu na festivale Pohoda hospitalizovaný so zranením hlavy a hrudného koša na bratislavských Kramároch, je stabilizovaný, mladík komunikuje s okolím.

Hovorkyňa bratislavskej fakultnej nemocnice Rút Geržová zisťovala informácie od ošetrujúcich lekárov o jeho stave v utorok večer a dnes ráno ich opäť overovala.

"Zdá sa, že jeho zdravotný stav sa zlepšuje," tlmočila Geržová vyjadrenie lekárov. Tomáša do nemocnice transportovali v pondelok vrtuľníkom. Urobili mu CT vyšetrenie a zistili pomliaždenie mozgu. Rozsah zranenia hlavy si však nevyžadoval chirurgický zákrok. Odvtedy už mladík podstúpil aj ďalšie kontrolné CT vyšetrenia.

V sobotu popoludní sa areálom festivalu Pohoda na trenčianskom letisku prehnala búrka sprevádzaná silným vetrom. Otvorený stan O2 Arény sa zrútil na stovky ľudí. Neprežil to 29-ročný muž z Piešťan, ďalší sa zranili ťažko alebo ľahko. Celkovo bolo hospitalizovaných 40 pacientov, ďalších 56 ošetrili ambulantne. Organizátori festival ukončili a nariadili evakuáciu. Na festivale bolo okolo 35-tisíc ľudí. Príčiny tragédie vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu