Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Staviteľ zrúteného stanu priznal zodpovednosť!

Zrútená Aréna O2
Zrútená Aréna O2 (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Zástupca spoločnosti Bossert Zelte dnes pred novinármi pripustil zodpovednosť za pád veľkorozmerného stanu, ktorý nemecká spoločnosť postavila na trenčianskom hudobnom festivale Pohoda. Informovali o tom slovenské médiá.

Pri páde stanu počas sobotňajšej búrky prišiel o život jeden z účastníkov festivalu, desiatky ľudí sa zranili. Príčiny nešťastia vyšetruje polícia, konkrétne obvinenie zatiaľ nepadlo. "Cítim sa v plnej miere zodpovedný," povedal novinárom predstaviteľ nemeckej firmy.

Ďalšie vyjadrenie však odmietol, pretože zatiaľ nepoznal detaily. Podľa internetového portálu Sme.sk muž, ktorého meno neuviedol, prišiel na Úrad justičnej a kriminálnej polície v Trenčíne. Polícia to odmietla komentovať. Hovorca festivalu Mário Gešvantner povedal, že muž je pracovníkom firmy, ktorý bol aj pri výstavbe zboreného stanu.

Majiteľ spoločnosti v súčasnosti vraj na Slovensku nie je, v budúcich dňoch sa však očakáva jeho príchod. "On je kompetentným človekom," poznamenal Gešvantner. Tragédia sa stala v sobotu popoludní počas búrky po tom, čo silný vietor nadvihol stan a jeho konštrukcia dopadla na účastníkov festivalu. V tom čase sa v stane nachádzali stovky ľudí.

Obeťou tragédie sa stal 29-ročný muž z Piešťan. Po nešťastí na festivale bolo v opatere lekárov vo viacerých slovenských nemociach približne 40 ľudí. Utrpeli najmä zranenia hlavy, krku, hrudníka a chrbtice. Lekári ambulantne ošetrili takmer šesť desiatok ľudí. V súčasnosti vo vážnom stave v umelom spánku leží dvojica pacientov v martinskej a žilinskej nemocnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu