Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pohodu evakuujú, ľudia čakajú hodiny v kolónach

Sanitky prevážajúce zranených z trenčianskeho festivalu.
Sanitky prevážajúce zranených z trenčianskeho festivalu.

TRENČÍN/BRATISLAVA – Evakuácia návštevníkov po zrušení festivalu Pohoda pokračuje. Organizátori účastníkov vyzvali, aby opustili letisko, kde pracujú hasiči a záchranári. Podľa informácií z dopoludnia sa na festivale zišlo asi 33 tisíc návštevníkov. Tisícky návštevníkov hromadne opúšťajú areál letiska, kde sa tvoria niekoľkokilometrové zápchy.

Podľa zástupcu trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Pavla Kudličku sa však polícia snaží situáciu riešiť a dopravu organizovať. Organizátori zabezpečili kyvadlovú dopravu, ktorá vozí účastníkov na autobusovú a železničnú stanicu. Trenčianska SAD na festival vyslala všetky autobusy z prímestskej dopravy aj MHD. "Do odvolania nebude premávať veľké množstvo pravidelných liniek," informovala hovorkyňa SAD Trenčín Ivana Strelcová.

"Ľudia, ktorí neboli v hlavných stanoch neboli vôbec informovaní o ukončení festivalu a celej situácii. Ešte v týchto momentoch (dve hodiny po ukončení) je na letisku veľké množstvo stanov. Ľudia snažiaci sa opustiť areál len zúfalo čakajú v kolónach áut. My už hodinu sedíme v aute a nevieme čo sa deje rovnako ako mnohí organizátori," povedal pre Topky.sk jeden z návštevníkov festivalu.

Tým, ktorí sa nemôžu dopraviť domov, zabezpečujú miesto v športovej hale v Trenčíne. Ako však uvádzali návštevníci, informáciu o zrušení festivalu sa dozvedeli len sprostredkovane, mnohí vzhľadom na počasie ani nevedeli, čo sa vôbec stalo.

Festival zrušili po tragédii, keď sa zrútil jeden z najväčších stanov O2 Aréna. Ako uviedli agentúry, k zrúteniu došlo počas silnej prietrže mračien. V priebehu koncertu ho nadvihlo a celý sa zvalil na stovky ľudí, ktorí boli pod ním. Na mieste zostalo iba vnútorné pódium. Podľa zistení ČTK sa na festivale uvoľnil aj ďalší stan, ktorý bol tiež určený pre zábavu návštevníkov.

Boli ste aj vy na Pohode? Máte zaujímavé foto alebo video, o ktoré sa chcete podeliť? Pošlite nám ho na tipy@topky.sk.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu