Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Do nemocnice doviezli po páde stanu 30 zranených

Sanitky prevážajúce zranených z trenčianskeho festivalu.
Sanitky prevážajúce zranených z trenčianskeho festivalu.

TRENČÍN - Do Fakultnej nemocnice v Trenčíne doviezli dnes po zrútení O2 Arény na festivale Pohoda 30 zranených, potvrdil riaditeľ nemocnice Rudolf Lintner.

Pätnásť ľudí je zranených ľahko a 15 ťažko, z ktorých traja potrebujú operáciu, informoval riaditeľ. Informáciu potvrdila aj hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Podľa jej informácii je ďalších päť ľudí v nemocnici v Prievidzi, po jednom v Piešťanoch, považskej Bystrici a v Bojniciach.

Lintner nemá informácie o obetiach incidentu. Minister vnútra Robert Kaliňák potvrdil, že incident si vyžiadal smrť mladého chlapca. Potvrdila to aj Čižmáriková. Podľa Lintnera majú všetci lekári nemocnice pohotovosť. Medzi ľahko zranenými sú ľudia s ranami na hlavách a rukách. Areál letiska, z ktorého po nehode začali evakuovať ľudí, je už takmer prázdny. Z miesta posilnili kyvadlovú dopravu, ktorá stojí na troch miestach - v centre mesta, na železničnej stanici a pri športovej hale.

Návštevníci v nej môžu prespať do nedele. Tlačovú konferenciu, ktorá mala byť o šiestej, organizátori zrušili. Informovať budú podľa novinárov, ktorí sú na mieste, podľa situácie. V trenčianskej nemocnici už má troch ľudí aj krízový intervenčný tím ministerstva zdravotníctva, potvrdil jeden z jeho členov Radovan Bránik. Do nemocnice prídu aj jeho ďalší traja členovia, ktorí budú rodinným príslušníkom poskytovať bližšie informácie o zdravotnom stave ich príbuzných.

Stan spadol okolo 15:30 počas silnej prietrže mračien. V priebehu koncertu ho nadvihlo a celá konštrukcia sa zvalila na stovky ľudí. Po páde utrpeli rôzne zranenia, viacerých z nich odvážajú sanitky s rozbitými hlavami a tržnými ranami. Na mieste podľa očitých svedkov zostalo iba vnútorné pódium.

Boli ste aj vy na Pohode? Máte zaujímavé foto alebo video, o ktoré sa chcete podeliť? Pošlite nám ho na tipy@topky.sk.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu