Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dvaja policajti obvinení zo zneužitia právomoci!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vojenská prokuratúra obvinila dvoch policajných funkcionárov zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Od občanov v Bardejove totiž údajne odmietli prijať trestné oznámenie. Polícia sa podnetom ľudí začala zaoberať až po štyroch rokoch.

Informovala o tom dnes televízia Markíza. Obyvatelia troch bardejovských bytoviek sa obrátili na políciu pre podozrenie, že ich bytový správca okráda. Správca údajne bez ich súhlasu čerpal peniaze z fondu opráv, veľké nezrovnalosti našli občania aj v účtovaní v energií, uviedla televízia. Pred piatimi rokmi predložili o tom dôkazy osobne vtedajšiemu okresnému policajnému riaditeľovi.

"Neprijali trestné oznámenie obyvateľov mesta Bardejov, nevypočuli ich ako oznamovateľov a taktiež nevykonali všetky úkony, ktoré boli nevyhnutné pre náležité objasnenie skutkového stavu veci," povedal vojenský prokurátor. Okrem bývalého policajného riaditeľa čelí obvineniu aj zástupca riaditeľa odboru ekonomickej kriminality.

Stíhať ich začali podľa Markízy ešte v apríli. V prípade podozrenia bardejovských občanov už Úrad justičnej a kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vedie trestné stíhanie vo veci pre obzvlášť závažný zločin podvodu. Televízia poznamenala, že mužom, ktorí v súčasnosti pracujú ako funkcionári vo Svidníku, hrozí v prípade dokázania viny okrem odchodu z Policajného zboru aj trojročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu