Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Opitý tínedžer v žiguláku takmer zrazil policajta

(Zdroj: SITA)

ŽILINA – V nedeľu skoro ráno sa len - len neskončila tragédiou riskantná jazda opitého tínedžera (18) bez papierov. Prvej policajnej hliadke sa ho nepodarilo zastaviť. Posila skrížila auto na ceste, ale šofér namieril rovno do policajta.

Mladík z Rudiny z okresu Kysuckého Nové Mesto nezastavil hliadke na ceste medzi Žilinou a Rudinou. Hnal sa na osobnom aute VAZ 2101 ďalej. Policajti ho prenasledovali. Mladí vodič nereagoval ani na výzvy z megafónu, ani na svetelné znamenia STOP.

Na začiatku obce Rudina zastavila ďalšia policajná hliadka služobný VW Passat auto v strede križovatky. Blížiaci sa modrý žigulák mieril rovno na policajta, ktorý stál pri aute. Keby neuskočil na poslednú chvíľu, vodič na úteku to do neho bez rozpakov napáli.

Tínedžer, ktorý nebol v aute sám, ale mal štyroch 16-ročných spolujazdcov, stále utekal. Policajti za ním najprv vystrelili varovný výstrel z brokovnice. Nedbal na to, a rozhodol sa, že im zmizne po lesných cestách. Policajti teda začali mieriť na jeho zadné pneumatiky. Tie aj asi prestrelili. Aj na prázdnych gumách mladík stále nechcel zastaviť. Až asi 200 m od neslušského rybníka, keď mu začali strieľať aj do predných kolies, zastavil.

V aute okrem šoféra s 53 mg/l alkoholu v dychu našli sedieť dve dievčatá a dvoch chlapcov. Mladík jazdil navyše bez papierov. Za nedeľnú naháňačku mu hrozí tri až osem rokov. Zo Žiliny informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu