Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Malé deti prenikajú na internet

(Zdroj: Profimedia)

NEW YORK - Malé deti prenikajú na internet rýchlejšie a ľahšie než ich rodičia či starší súrodenci. V máji bolo na internete v USA takmer 16 miliónov detí vo veku od dvoch do 11 rokov, čo je 9,5 percenta všetkých užívateľov.

Ako napísala agentúra AP, za posledných päť rokov sa počet detí na internete zvýšil o 18 percent. Ich podiel tak narastá napriek tomu, že celkový počet užívateľov siete sa zvýšil len o 10 percent a počet amerických detí pod 14 rokov sa znižuje.

Najmladšie deti zo sledovanej vzorky, teda tie od dvoch do štyroch rokov, si zrejme ešte nevedia rozšíriť účet na Twittere o odkazy so 140 znakmi, ani neodpovedajú na kvízové otázky na Facebooku. Podľa Petra Grunwalda z Grunwald Associates sa tieto deti stávajú užívateľmi internetu najskôr tak, že ho sledujú sediac na kolenách svojich rodičov pri počítači.

Čas, ktorý deti strávili na internete, za posledných päť rokov vzrástol o 63 percent. Kým v roku 2004 to bolo 7 hodín, tento rok už 11 hodín za mesiac. Chlapci sú na webe o 7 percent dlhšie ako dievčatá, ale tie zase prezrú viac webových stránok. Grunwald navyše pripomína, že deti prestávajú byť len pasívnymi užívateľmi a začínajú si čoraz viac na nete vytvárať vlastný obsah.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu