Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obvinili štyroch dílerov novej drogy fentanyl

Zadržaný fentanyl Zobraziť galériu (6)
Zadržaný fentanyl

BRATISLAVA - Polícia obvinila troch mužov a jednu ženu, ktorí podľa nej od zimy zásobovali Bratislavu a okolie novou drogou fentanyl.

Informovalo o tom dnes vedenie polície. Zadržanie štvorice považuje za prvý veľký prípad na Slovensku, ktorý sa podarilo odhaliť. Muži sú v súčasnosti vo väzbe, ich údajná komplicka na slobode.

"Je to nová droga, ktorá je veľmi účinná a už pri malom množstve môže dôjsť k smrti," povedal novinárom policajný viceprezident Michal Kopčik. Pri prehliadkach bytov a áut v Bratislave a Svätom Jure našli asi 900 gramov tejto nebezpečnej omamnej látky. Polícia jej hodnotu ani množstvo dávok zatiaľ neodhadla. Ide o prvý veľký prípad na Slovensku, keďže doteraz len raz zadržali mladého muža, ktorý mal pri sebe päť dávok tejto drogy.

Údajní díleri, ktorým hrozí desať až 15-ročné väzenie, okrem fentanylu podnikali aj s heroínom. Z nájdených 219 gramov by bolo podľa Kopčika možné vyrobiť 3.200 dávok v hodnote až 32.000 eur (vyše 964.000 Sk).

Podľa informácií z portálu Infodrogy.sk tiež fentanyl zvyknú zmiešavať s heroínom alebo ho ním dokonca nahrádzajú. Ide o liek, registrovaný ako narkotické analgetikum, ktorý je dostupný iba na lekársky predpis. Je približne 50 až 80-krát účinnejší ako morfín, používa sa na zvládnutie bolesti pri chirurgických zákrokoch a pri chronických bolestiach.

Díleri boli aj ozbrojení, policajti totiž u nich našli aj dva samopaly, dve plynové pištole a 141 nábojov. Okrem nich však boli zásobení aj falošnými policajnými čiapkami, tričkami a majákmi. Na čo ich používali, ukáže vyšetrovanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu