Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Iráne obesili 22 ľudí za drogy

TEHERÁN - V Iráne v sobotu pre obchodovanie s drogami obesili 20 ľudí, informovala tlačová agentúra Fars. Hromadná poprava sa uskutočnila vo väznici v meste Karaj západne od Teheránu.

Dvadsiatich mužov zatkli úrady v priebehu posledných piatich rokov. Celkovo u nich zhabali 700 kilogramov drog vrátane heroínu, kokaínu a ópia. Díleri mali od 35 do 48 rokov. Podľa údajov novín Etemad skôr v sobotu obesili dvoch ďalších mužov odsúdených za vraždu aj v južnom meste Širáz.

Celkový počet popravených v Iráne stúpol po sobotňajších exekúciách v tomto roku na najmenej 161. Naposledy v krajine obesili šiestich mužov za pašovanie drog v stredu. Podľa agentúry Fars sa popravy uskutočnili v meste Kúm, ktoré leží južne od metropoly Teherán. V minulom roku v Iráne podľa organizácie Amnesty International vykonali trest smrti v 346 prípadoch, čím sa Irán zaradil v počte popráv na druhé miesto za Čínu.

Trest smrti hrozí v Iráne za vraždu, znásilnenie, ozbrojenú lúpež, odpadlíctvo od viery, šírenie drog, špionáž, opakovanú sodomiu, cudzoložstvo a prostitúciu. Objavili sa už aj prípady, keď iránske súdy vymerali trest smrti za finančné delikty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu