Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

IVO: Slota diskreditoval Slovensko aj Maďarsko

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda SNS Ján Slota výrokmi o podiele maďarskej tajnej služby na jeho diskreditácii sprofanoval spoločné členstvo Slovenska a Maďarska v euroatlantických štruktúrach. Tam Slovensku pomohlo aj Maďarsko.

Prezident Inštitútu pre verejné otázky Grigorij Mesežnikov pri hodnotení stavu demokracie varoval, že zaťahovanie cudzích štátych orgánov do vnútropolitických problémov je veľmi zlým signálom. Za Slotovými vyhláseniami vidí zhoršenie vzťahov Smeru-SD a SNS po škandáloch s nástenkovým tendrom či emisiami.

Domnieva sa, že napätie vo vládnej koalícii porastie. Slota v rozhovore priamo nemenoval maďarskú tajnú službu, podľa Mesežnikova je však jasné, ktorý štát mal na mysli. „Ak pri moci na Slovensku sú politici, ktorí považujú za prípustné v domácej politike používať takéto argumenty, ktorými fakticky diskvalifikujú naše spoločné členstvo v EÚ a NATO, tak to považujem za veľmi zlý signál,“ konštatoval.

„Ján Slota hovorí o tom, že za útokmi proti nemu stojí Maďarsko, hoci v skutočnosti sa prevalili kauzy, ktoré súvisia práve s vnútropolitickými vzťahmi,“ dodal Mesežnikov.

Za kampaňou proti SNS a jej predsedovi sú podľa Slotu zahraničné tajné služby a veľký petrochemický závod. "Už aj slepý musel vidieť, že to je niekým zaplatené. Som presvedčený, že niektorý veľký petrochemický závod zo zahraničia, ktorý má svoju dcéru na Slovensku a niektoré tajné služby susednej krajiny vrazili do toho nesmierne milióny. Keď sa pozeráme na túto kampaň ako na platenú inzerciu, tak podľa triezvych odhadov do toho niekto vložil 100 až 120 mil. korún," vyhlásil Slota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu