Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na Dunajci sa prevrátila plť, jeden mŕtvy!

(Zdroj: SITA)

POPRAD – Na Dunajci v Červenom Kláštore jedna z pltí s turistami nabrala vodu a prevrátila sa. Podľa informácií z dispečingu kežmarských hasičov pri nehode zahynul jeden človek.

"Obeťou bol pravdepodobne muž, telo sa však záchranárom zatiaľ nepodarilo nájsť," uviedol pre ČTK policajný horovca Daniel Džobanik. Na plti sa podľa neho údajne nachádzala skupina českých dôchodcov. 

Pátranie po tele obeti komplikuje situácie v regióne, ktorý postihli v uplynulých dňoch záplavy. Rieka Dunajec je na slovensko-poľskej hranici rozvodnená, v oblasti prší a zaplavené sú aj niektoré cesty. Či nešťastie spôsobila práve zvýšená hladina rieky, Džobanik nevedel spresniť.

Podľa majiteľa jedného z pltníctiev na Dunajci Jána Hubceja bola hladina Dunajca „na hranici“ splavovania, ale stále sa ešte dalo plaviť plťami.

Vodný živel vystrájal dnes aj v Kežmarku. Prívalové dažde zaplavili niekoľko ulíc a rodinných domov v meste. Pod vodou sú najmä ulice Továrenská, Poľná a Starý trh. Neprejazdná je cesta I. triedy medzi Kežmarkom a Spišskou Belou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu