Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V špeciáli s Gašparovičom mala byť bomba!

Prezidentský špeciál
Prezidentský špeciál

BRATISLAVA – Vládny špeciál s prezidentom na palube zastavili počas rolovania tesne pred jeho odletom do Česka. Dôvodom mala byť bombová hrozba!

Neznámy páchateľ mal oznámiť, že na palube lietadla je bomba. Po telefonáte, ktorý ohlásil, že prezidentovi hrozí nebezpečenstvo, museli najprv urobiť pyrotechnickú kontrolu lietadla. Namiesto plánovaného odletu do Prahy o 8:40 lietadlo odletelo okolo 10:30. Páchateľa, ktorý hrozbu zatelefonoval, mali už zadržať. Informoval o tom prezidentov hovorca Marek Trubač s odvolaním sa na ministerstvo vnútra.

Celá delegácia musela lietadlo opustiť, na miesto dorazili hasiči, zdravotníci a policajti. Tí so psom prehľadali batožinu a pri kontrole zobrali jeden kufor asi 500 m od lietadla. Po približne 20 minútach ho vrátili späť medzi batožinu.

Slovenská delegácia mala byť v tom čase už na stretnutí na Pražskom hrade. Dvojdňová návšteva Česka sa mala začať o 10:00 slávnostným privítaním. Dnešný program by mali upraviť, podľa informácií z prezidentskej kancelárie zatiaľ zrušili spoločnú tlačovú konferenciu prezidentov. Hovorca predpokladá, že sa neuskutoční rozhovor prezidentov medzi štyrmi očami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu