Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zrážka na priecestí pri Žiline: Vodič neprežil!

BRATISLAVA - Po zrážke auta so železničným strojom v Hornom Hričove v žilinskom okrese dnes zomrel 42-ročný muž. ČTK o tom informoval policajný hovorca Radko Moravčík. Mladík, ktorý sa s mužom viezol v aute, utrpel vážne zranenia. Príčiny nehody vyšetruje polícia.

Tragédia sa stala ráno po ôsmej hodine, keď vlak narazil do osobného auta prechádzajúceho cez železničné priecestie. "Pri prechádzaní nechráneného železničného priecestia, ktoré je zabezpečené svetelnou signalizáciou, došlo k stretu s koľajovým strojom, prichádzajúcim od Žiliny," uviedol Moravčík.

Auto smerovalo na miestny cintorín. Podľa informácií internetového portálu tvnoviny.sk vo vozidle sedel otec so 17-ročným synom, vodič zrejme nerešpektoval červené svetlá, oznamujúce príchod vlaku. Muž na mieste zraneniam podľahol, chlapca previezli s ťažkými zraneniami do Žilinskej nemocnice. Jedna z najtragickejších dopravných nehôd na Slovensku sa stala vo februári za podobných okolností, pri zrážke osobného vlaku a autobusu.

Pri obci Polomka neďaleko Brezna zomrelo 12 ľudí, ďalších 19 sa zranilo. Pri podobnej nehode, ktorá sa stala koncom mája v Dolnom Kubíne, prišiel o život jeden človek. Vlak a nákladné auto sa zas zrazili v marci neďaleko Šale, pri havárii sa nikomu nič nestalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu