Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslankyňu odsúdili za nehodu, o vodičák nepríde

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Poslankyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja a mestského zastupiteľstva v Novom Meste nad Váhom Mária C. je vinná z ublíženia na zdraví. Pred vyše troma rokmi spôsobila vážnu dopravnú nehodu. Zaplatiť musí peňažný trest 170 €, o vodičské oprávnenie však nepríde. Rozhodol o tom Okresný súd v Novom Meste nad Váhom.

Poslankyňa podľa súdu nezvládla zákrutu na namrznutej ceste, prešla do protismeru, kde sa čelne zrazila s protiidúcim autom. Pri nehode sa zranili štyria ľudia, z toho traja ťažko. Mária C. pôsobí v krajskom parlamente ako nezávislá.

Súd už v januári 2008 vydal trestný rozkaz. Poslankyni udelil šesťmesačnú podmienku s ročnou skúšobnou dobou, 18-mesačný zákaz šoférovať a poslankyňa mala zároveň cestujúcich odškodniť sumou okolo 250-tisíc korún (8 300 €). Mária C. podala odpor, trestný rozkaz bol zrušený a súd vytýčil na koniec mája 2008 hlavné pojednávanie. Dnešný rozsudok tak bol omnoho miernejší. Súd už nepovažoval za potrebné zakázať Márii C. šoférovať, s náhradou škody súd poškodených odkázal na občianske súdne konanie. Prokurátor nebol s trestom spokojný a na mieste sa odvolal. Rozsudok nie je právoplatný, prípad sa dostane na Krajský súd v Trenčíne.

Poslankyňa sa na vynesení rozsudku nezúčastnila. Pojednávanie muselo byť v minulosti viackrát odročené pre jej práceneschopnosť (PN). „Pojednávalo sa dvakrát, sedemkrát musel byť termín hlavného pojednávania odročený alebo zrušený pre práceneschopnosť obžalovanej,“ zhrnul hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Vlani v decembri súd PN aj kontroloval, pretože deň po termíne pojednávania sa poslankyňa zúčastnila na zasadaní krajského zastupiteľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu