Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dunaj by mal klesnúť, v Devíne stále problémy!

Záplavy v Devíne Zobraziť galériu (5)
Záplavy v Devíne

BRATISLAVA – Hladina Dunaja dosiahla ráno o ôsmej v Bratislave 816 centimetrov, podľa vodohospodárov by však mala začať postupne klesať. V Devíne tak stále platí 2. stupeň povodňovej aktivity. Situácia sa už upokojuje a voda klesá,“ spresnil technický námestník riaditeľa Slovenského vodohospodárskeho podniku Peter Minárik.

Pozitívom podľa neho je to, že hladina vody v rakúskej Viedni klesla o 180 centimetrov. Kulminovala pritom približne desať hodín, Minárik však predpokladá, že u nás bude kulminovať kratšie. Ako dodal, na Slovanskom nábreží v Devíne naďalej pretrvávajú problémy s odčerpávaním vody. Vo štvrtok tu totiž vyrazila dažďová kanalizácia, ktorú neustále odčerpávajú. „Okrem odčerpávania sme tiež upchali výstup z kanála," povedal.

Voda už tradične zaliala Tyršovo nábrežie v Petržalke, keďže je to záplavové územie. Vrecia s pieskom použili aj na ochranu mestskej pláže, ktorú voda ohrozuje. V prípade, že protipovodňové opatrenia budú pretrvávať, môže byť ohrozené aj sobotňajšie podujatie pri Auparku v Sade Janka Kráľa, pri ktorom si milovníci histórie pripomenú obliehanie mesta z roku 1809 a boje medzi francúzskymi a rakúskymi vojskami. Podľa hovorcu mestskej časti Ľubomíra Andrassyho bude v takom prípade program dodatočne upravený v záujme bezpečnosti všetkých účastníkov akcie.

Druhý stupeň povodňovej aktivity vyhlásili vodohospodári aj v Medveďove, kde je hladina vody 740 centimetrov, a v Komárne, kde je 624 centimetrov. Gabčíkovo so 611 centimetrami a Štúrovo s 524 centimetrami sú na prvom stupni povodňovej aktivity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu