Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slota je hrdý, že udrel Maďara, píše Sme

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota je hrdý na to, že pred tridsiatimi rokmi udrel skladníka maďarskej národnosti. Napísal to dnes denník Sme, podľa ktorého sa politik takto vyjadril na Okresnom súde v Žiline, kde sa prejednávala jeho žaloba na televíziu Markíza.

Skladník sa liečil po bitke sedem dní, Slotu podľa denníka v roku 1979 za napadnutie súd potrestal zrážkou z mzdy.

"Áno, bol som odsúdený za napadnutie skladníka maďarskej národnosti. Aj to si myslím bolo jednoznačne vykonštruované, lebo tento Maďar, ktorý stále vyhrával maďarské pesničky na MDŽ, ma najskôr strčil a ja som mu dal jednu ranu," citovalo Slotovu výpoveď na súde Sme.

"Na to, že som tomu Maďarovi urobil monokel, som tiež hrdý," doplnil. Denník napísal, že Slota bol vraj pri bitke so skladníkom opitý. Predseda SNS Markízu žaloval za príspevok o jeho údajne kriminálnej minulosti.

Televízia vlani s odvolaním na zväzky komunistickej Štátnej bezpečnosti uviedla, že Slota sa ešte ako mladík v Rakúsku podieľal na vykrádaní áut. Predseda SNS je známy ostrými slovami na adresu politikov maďarskej menšiny na Slovensku, viackrát sa hanlivo vyjadril aj priamo o Maďaroch.

Médiá v posledných mesiacoch Slotu kritizovali aj za užívanie luxusného majetku, čo však politik poprel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu