Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

V autobuse, ktorý havaroval, bolo 40 študentov a 5 učiteľov

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - V autobuse, ktorý dnes ráno havaroval v Rakúsku, bolo 40 študentov vo veku od 15 do 19 rokov a päť učiteľov, povedal Vladimír Sládeček, riaditeľ Súkromnej strednej školy podnikania v Senici. Prváci a štvrtáci sa vracali domov za školského výletu v Taliansku. "Bol to fakultatívny výlet," uviedol riaditeľ.

Autobus patril českej firme Tredos z Třebíča, potvrdil jej konateľ František Pléha. "Na miesto sme už poslali náhradný spoj, robíme všetko preto, aby sme pomohli," informoval Pléha. Na Slovensku zriadili nonstop linku 00421 903 767 767, na ktorej môžu rodiny získať bližšie informácie o svojich známych.

Zo Slovenska vyrazili študenti 12. júna, vrátiť sa mali dnes, povedal Sládeček. "Ide o študentov z celého senického regiónu, napríklad z Brezovej, Sobotišťa, Šaštína, Kútov a ďalších obcí," uviedol. Po viacerých z nich už išli po nehode ich rodičia, jedna učiteľka ostáva s políciou, aby sme presne vedeli, kde a ako sú na tom naši študenti, podotkol Sládeček.

Rakúsky autoklub ÖAMTC informoval, že jedno ťažko zranené dievča prepravili vrtuľníkom do spolkovej nemocnice v Grazi, ďalší dvaja ťažko zranení ležia v univerzitnej nemocnici v tom istom meste. Podľa posledných informácii je zranených ťažko 11 osôb. "Niektorí mladí sa sťažovali na ľahké zranenia, ošetruje ich tamojší Červený kríž a hasiči, iných odviezli do nemocníc v okolí nehody," uviedol Sládeček.

Autobus havaroval dnes okolo šiestej hodiny na diaľnici A2 medzi Mooskirchenom a Liebochom v smere na Graz. Z doposiaľ neznámych príčin zišiel z vozovky napravo od diaľnice a prevrátil sa. Polícia predpokladá, že vodič za volantom zaspal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu