Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kaliňák nepríde vysvetliť zásah polície

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák dnes nepríde do parlamentu vysvetliť zásah polície voči demonštrantom, ktorí pred Prezidentským palácom vo štvrtok protestovali proti návšteve čínskeho prezidenta. O vystúpenie ho ešte vo štvrtok večer požiadala opozičná SDKÚ-DS.

„Minister je pracovne na východnom Slovensku,“ povedal Kaliňákov hovorca Erik Tomáš.

SDKÚ-DS žiadala informácie o zásahu, pretože má pochybnosti, či policajti postupovali správne. Pred sídlom prezidenta skupina Číňanov napadla slovenskú skupinu demonštrantov za ľudské práva v Číne. Polícia upokojovala situáciu zásahom voči Slovákom. „Jednalo sa o pokojnú demonštráciu, tam nikto nič zlého nerobil zo strany našich demonštrantov, transparenty a vyvolávanie hesiel to ešte neznamená, že tá demonštrácia je nejako v rozpore so zákonom. Tam niet dôvodu prečo by mal niekto zakročiť,“ povedal vo štvrtok na brífingu poslanec za SDKÚ-DS Martin Pado.

Podľa Tomáša Kaliňák už hovoril s niektorými politikmi, ktorí sa o zásah polície zaujímali. „Už včera osobne na pôde Národnej rady SR alebo telefonicky informoval o postupe polície viacerých členov brannobezpečnostného výboru, vrátane predsedu Rudolfa Pučíka, Vladimíra Palka, Martina Pada a Bélu Bugára,“ dodal hovorca.

Parlament ráno na neverejnom zasadnutí prebral výročnú správu vojenského spravodajstva. Poslanci sa momentálne venujú vládnej novele zákona o poskytovaní príspevku účastníkom národného boja za oslobodenie a vdovám a vdovcom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu