Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

V Kosove sa zranil slovenský vojak

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V Kosove si počas víkendu vážne zranil chrbticu slovenský vojak. Nešťastie sa stalo počas voľna vojaka, nie pri plnení povinností v rámci operácie KFOR, uviedla dnes televízia Markíza.

Informácie potvrdila aj armáda. Vojaka previezli do nemocnice v bratislavskom Ružinove, kde sa podrobil operácii.

Vojak mal podľa Markízy v sobotu voľno a vybral sa do sauny. Keď sa išiel ochladiť do bazéna, pošmykol sa a zranil si chrbticu. Dva dni strávil v nemocnici v Kosove, na Slovensko ho previezli dnes lietadlom. Vojak údajne nebol v ohrození života, zo zranenia by sa vraj mohol vyliečiť bez dôsledkov. Podľa internetovej stránky ministerstva obrany pôsobí v Kosove približne 140 slovenských vojakov.

Vlani v októbri zomrel na Cypre počas voľna slovenský vojak po tom, čo ho pri potápaní smrteľne zranil čln miestnej polície. Najtragickejšie následky mala v januári 2006 havária vojenského lietadla An-24, ktorá si vyžiadala 42 ľudských životov. Väčšina z obetí boli vojaci, ktorí sa vracali z misie KFOR v Kosove.

Ďalší dvaja vojaci sa dnes popoludní podľa Markízy zranili počas cvičenia neďaleko Levíc, keď sa prevrátilo bojové vozilo pechoty. Obaja muži boli vo vozidle, jeden skončil so zlomenou rukou a ďalší mal poranené rebrá.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu