Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Proces s mladíkom za vraždu dôchodcu odročili

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE - Na Okresnom súde Košice I pokračovalo pojednávanie s Rastislavom H. (26) z Bidoviec, obžalovaným z vraždy 67-ročného dôchodcu. Súd najprv vykonal konfrontáciu dvoch svedkov, potom týchto i ďalších svedkov vypočul. Išlo o obyvateľov bytového domu na Petzvalovej ulici v Košiciach, kde sa skutok stal.

Susedia dôchodcu väčšinou vypovedali, že počuli silný buchot aj výkriky obete. Po týchto úkonoch súd odročil proces na 22. júna.

Rastislava H. už okresný súd v novembri 2008 uznal vinným a uložil mu mimoriadne znížený trest 17,5 roka väzenia. Krajský súd však rozsudok zrušil a nariadil okresnému súdu doplniť dokazovanie Podľa obžaloby Rastislav H. vo februári 2008 usmrtil dôchodcu v jeho byte na Petzvalovej ulici v Košiciach desiatkami rán kuchynskými nožmi a vidličkou, ako aj údermi do hlavy drevenou guľou.

Mladík na súde tvrdil, že celý konflikt spustil dôchodca, lebo ho chcel násilím prinútiť k sexu. Obhajoba preto požaduje, aby sa skutok posudzoval nie ako vražda, ale ako zabitie, čo by pre obžalovaného znamenalo nižší trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu