Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Harabina nevystrieda politik, tvrdí Mečiar

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Vladimír Mečiar dnes zúžil okruh ľudí, ktorí by mohli nahradiť Štefana Harabina v kresle ministra spravodlivosti, ak by bol úspešný vo voľbách Súdnej rady na post predsedu Najvyššieho súdu.

Na otázku, či môže byť nástupcom Harabina politik, Mečiar odpovedal "nie, určite nie". Na ďalšiu novinársku otázku, či to bude prokurátor, povedal líder HZDS "bude to právnik, boli aj návrhy na neprávnikov, ale určite trvám na tom, aby to bol právnik."

Potenciálneho nástupcu Harabina na čele rezortu spravodlivosti spomedzi možných kandidátov ešte definitívne nevybrali. "Náhradníkov je niekoľko a bolo by veľmi nezodpovedné, keby som povedal akékoľvek meno teraz, pretože dodnes na žiadnom mene nie je dohoda," vyhlásil Mečiar.

Najvyšší súd je bez predsedu už viac ako sedem mesiacov od 7. októbra 2008, keď sa skončil mandát Milana Karabína. Súd odvtedy vedie podpredsedníčka Daniela Švecová. Bývalý šéf súdu Karabín na post predsedu kandidoval opäť, vo voľbe 6. mája nezískal ani jeden hlas. Nová voľba je vyhlásená na 22. jún. Minister spravodlivosti Štefan Harabin 20. mája potvrdil, že bude kandidovať na predsedu Najvyššieho súdu SR. Na tento post ho nominoval Okresný súd v Spišskej Novej Vsi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu