Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Harabin bude kandidovať na šéfa NS!

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Štefan Harabin bude kandidovať na predsedu Najvyššieho súdu SR. Potvrdil to krátko pred dnešným začiatkom rokovania vlády.

Na otázku, či prijme nomináciu na tento post od Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi, najprv povedal: "Samozrejme, že si to vážim a zvažujem to." Na ďalšiu otázku, kedy sa definitívne rozhodne, Harabin skonštatoval: "Dá sa povedať, že ma to skutočne zaväzuje a zvažujem to s plnou vážnosťou." Ďalej uviedol, že jeho posledné slovo, či povie áno alebo nie kandidatúre, padne v krátkom čase. Pri doplňujúcej otázke, či to budú mesiace alebo týždne, Harabin napokon uviedol "môžem vám povedať, že áno" a potvrdil, že týmito slovami vyjadruje súhlas s kandidatúrou na predsedu Najvyššieho súdu SR a prijme ju.

Na margo nominácie Štefana Harabina na post predsedu Najvyššieho súdu SR minister spravodlivosti povedal: "Veľmi milo ma prekvapili sudcovia, týchto podnetov mám z celého Slovenska, nielen zo Spišskej Novej Vsi, je to pre mňa veľká česť." A dodal: "Je to aj vyjadrenie sudcovského zboru k mojej osobe, takže si to mimoriadne vážim. Zároveň to hodnotím aj ako potvrdenie správnosti postupu reformných krokov v justícii - zrýchlenie konania a legislatívne zmeny, ktoré zefektívnili súdne konanie".

Počas kandidatúry sa Harabin nebude musieť vzdať funkcie ministra, zákon o nezlučiteľnosti funkcií totiž vylučuje iba súčasné vykonávanie viacerých ústavných funkcií.

 

Topky.sk: Harabín bude kandidovať na šéfa NS

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu