Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SR odpovie na každú žiadosť o pomoc z postihnutej Ázie

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský

BRATISLAVA - Slovenská republika zareaguje podľa predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského na každú žiadosť postihnutých krajín juhovýchodnej Ázie o pomoc. Uviedol to Hrušovský v sústrastných telegramoch, ktoré dnes poslal predsedom parlamentov ázijských krajín postihnutých prílivovými vlnami tsunami.

V telegramoch predsedom parlamentov Bangladéša, Indie, Indonézie, Malajzie, Srí Lanky a Thajska Pavol Hrušovský vyslovil sústrasť rodinám všetkých obetí. "Nikto nie je schopný vrátiť čas späť a zabrániť obrovským tragédiám v tisíckach rodín," uviedol predseda slovenského parlamentu v sústrastných telegramoch.

Zároveň verí, že medzinárodné spoločenstvo dokáže aspoň čiastočne zmierniť následky katastrofy pre tých, ktorí prežili a potrebujú humanitárnu pomoc. Agentúru SITA informoval hovorca predsedu Národnej rady SR Michal Dyttert.

Počet obetí zemetrasenia v Indonézií a následných prílivových vĺn v celom regióne juhovýchodnej Ázie dnes už dosiahol viac ako 23 tisíc. Predpokladá sa, že stovky obetí tvoria zahraniční turisti. Podľa agentúry AFP cestovné kancelárie a vládni predstavitelia z európskych metropol odhadujú, že katastrofa postihla tisíce európskych turistov.

SR poskytne Srí Lanke, kde ničivý živel spôsobil obrovské škody, 10 ton humanitárnej pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu