Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dzurinda vidí za sporným predajom emisií Fica

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Za nehanebnosť krytú vládou považuje sporný predaj emisií a zverejnenie zmluvy s vybieleným množstvom, cenou a menom konateľa líder SDKÚ Mikuláš Dzurinda.

"Každým dňom narastá podozrenie, že v tomto nehoráznom kšefte je zainteresovaný Robert Fico alebo celá strana Smer," vyhlásil v diskusnej relácii Televízie Markíza Na telo. Ako ďalej podotkol, ak by bolo zverejnené meno konateľa firmy, "veľmi rýchlo by sme sa dopátrali, že tie nitky vedú na politické špičky".

Cieľom opozície je podľa neho zabrániť koalícii, aby naďalej plytvala peniazmi ľudí, ktorí platia štátu dane. Zverejnenie neúplnej zmluvy je podľa ministra kultúry Mareka Maďariča zo Smeru len pokračovaním v praxi, ktorú zaviedla dnešná opozícia v čase svojho vládnutia. "Mne sa nepáči, že sa takéto zmluvy robia," tvrdí.

Podľa neho však "tí, ktorí pripravili tento štát o stovky miliárd, nemôžu byť sudcami." Poukázal pritom na predaj Slovenských elektrární a Slovenského plynárenského priemyslu. Maďarič nechápe, prečo opozícia neprišla s návrhom na zverejňovanie úplných zmlúv predtým. "Nie som si vedomý jediného odmietnutia pri zákonnom zverejňovaní a právne prostredie sa dá vylepšovať vždy," oponoval mu Dzurinda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu