Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Po násilnostiach v rómskej osade obvinili 17 ľudí

PREŠOV - Polícia obvinila 17 ľudí po štvrtkovom hromadnom násilnom útoku na policajtov v rómskej osade v Huncovciach pri Kežmarku. Informoval o tom dnes Daniel Džobanik z prešovského krajského riaditeľstva polície.

Údajní bitkári čelia obvineniu z útoku na verejného činiteľa a väčšinu z nich vyšetrovatelia navrhli stíhať vo väzbe. Do potýčky sa podľa polície zapojilo asi 200 obyvateľov osady.

"Dvaja z obvinených boli po vykonaní procesných úkonov prepustení a budú ďalej stíhaní na slobode. Ostatných policajný vyšetrovateľ zadržal a boli umiestnení do ciel policajného zaistenia. V ďalšom konaní bude spracovaný podnet na ich vzatie do väzby," poznamenal Džobanik.

Rozvášnený dav podľa polície útočil vo štvrtok palicami a kameňmi, keď hliadka prišla riešiť partnerský spor medzi usadlíkmi. Policajti útočníkov rozháňali streľbou do vzduchu. Dvaja členovia hliadky utrpeli ľahké zranenia, ktoré im ošetrili v nemocnici.

Za útok na verejného činiteľa hrozí podľa Trestného zákona jeden až päť rokov väzenia a v prípade ublíženia na zdraví tri až osem rokov za mrežami. Okrem toho polícia ľudí z osady obvinila aj z prečinov výtržníctva a poškodzovania cudzej veci. Obvinení predstavujú podľa Džobanika všetky vekové kategórie od 15 do 51 rokov.

Ďalšie násilnosti zaznamenala polícia začiatkom tohto mesiaca aj v rómskej osade v spišskej obci Žehra, kde sa do hromadnej bitky zapojila asi stovka Rómov a niekoľko z nich utrpelo zranenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu