Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Otec aj syn zneužívali neplnoletú dievčinu!

OLOMOUC – Krajský súd poslal za zneužívanie neplnoletej dievčiny do väzenia muža (47). Mal ju ohmatkávať na nahom tele na intímnych miestach. Jeho syna (25), ktorý žiadal od dievčaťa orálny sex a násilím si vynútil súlož, budú súdiť na samostatnom pojednávaní.

Muž sa spolu s manželkou v roku 2003 stal poručníkom poškodenej. Vzali si ich za svojich spolu s jej bratom. Dievča malo v čase sexuálneho obťažovania 8 až 13 rokov. Kvôli zneužívaniu sa doteraz lieči z psychických problémov. Podľa znalcov utrpela postraumatickú stresovú poruchu a v dôsledku správania sa oboch príbuzných bude mať ťažkosti naviazať vzťahy s vrstovníkmi opačného pohlavia. Doteraz je v starostlivosti detského psychiatra a užíva lieky. Okrem iného ju trápia nočné mory a zlé sny.

„Nevlastný otec má výrazný podiel na tom, kde poškodená teraz je. A povedzme si, že to nie je žiadna sláva. Stupeň nebezpečnosti tohto činu je enormný. Za to, čo obžalovaný urobil, si nezaslúži nič iné len ho zavrieť až bude čierny. Ani sadzba 5 až 12 rokov nestačí. Nemohli sme mu však vzhľadom na duševnú chorobu, ktorú si obžalovaný sám nezavinil, uložiť výraznejší trest,“ odôvodnil verdikt predseda senátu Vladimír Hendrych. Súd mužovi navyše prikázal ústavné ochranné sexuologické liečenie.

Všetko vyšlo najavo, keď dievča napísala listy do školskej schránky dôvery. Uviedla, že ju sexuálne obťažujú a nevie, ako sa brániť. Ešte pred tým však upozornili vedúci skautov jej nevlastných rodičov, že dievča zneužíva najstarší z bratov. „Oznámenie rodičia bagatelizovali. Namiesto toho, aby otec rázne zasiahol, svojho syna kryl. To už je sám o sebe strašný moment. V čase, keď so zneužívaním skončil syn, nastúpil otec a hrôza v rodine pokračovala," popisoval Hendrych.

Nevlastný otec dievčaťa na súde vinu priznal a svoje činy oľutoval. Jeho syn odmietol vypovedať. Na polícii uviedol, že bol do dievčaťa „v podstate zamilovaný“. Keď za ňou začal chodiť, myslel si, že má asi 12 rokov.

Obžalovaný, rovnako ako štátna zástupkyňa, si nechali čas na rozmyslenie. Rozsudok nie je právoplatný. Kauzu syna senát určil na samostatné pojednávanie. Podľa Hendrycha má súd dostatok dôkazov na objasnenie toho, či sa mladík dopustil pohlavného zneužívania. Chce však doplniť dôkazy o znásilnení, ktoré mladík popiera. Poškodená však vo svojej výpovedi pohlavný styk popísala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu