Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

HZDS pod hranicou vstupu do parlamentu!

Vladimír Mečiar, ĽS-HZDS
Vladimír Mečiar, ĽS-HZDS

BRATISLAVA - Popularita najmenšej vládnej strany ĽS-HZDS sa v apríli druhý mesiac po sebe držala pod hranicou päť percent, čo by strane Vladimíra Mečiara neumožnilo vstup do parlamentu.

Vyplýva to z aprílového prieskumu agentúry Focus, ktorý dnes zverejnil denník Sme. V ankete tradične dominoval Smer-SD premiéra Roberta Fica. Preferencie ĽS-HZDS, ktorá bola v 90. rokoch najsilnejšou politickou stranou, v apríli dosiahli 4,8 percenta. Strana výsledky prieskumu bližšie nekomentovala, jej hovorkyňa Monika Zakariásová podľa Sme vyhlásila, že iné agentúry namerali ĽS-HZDS vyššiu popularitu.

Parlamentné voľby sú naplánované na polovicu budúceho roka. V porovnaní s marcom si mierne polepšila vládna SNS Ján Slotu, ktorej popularita podľa prieskumu však výrazne zaostáva za volebným výsledkom z roku 2006. Vývoj preferencií SNS a ĽS-HZDS pripísal Martin Slosiarik z Focusu tomu, že obe menšie vládne strany sú v tieni Smeru-SD.

Najsilnejšia koaličná strana si v apríli udržala výrazný náskok v rebríčku popularity so ziskom 45,7 percenta. Za Smerom-SD s výrazným odstupom nasledovali opozičné strany, a to SDKÚ-DS (15,8 percenta), Strana maďarskej koalície (SMK) so ziskom deväť percent a kresťanskí demokrati (KDH) s podporou ôsmich percent voličov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu