Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V rómskej osade strieľal opitý SBS-kár!

BRATISLAVA - Rómovia z jednej osád pri Košiciach sa stali terčom útoku muža, ktorý strieľal a poškodzoval chatrče. Policajtom sa podarilo strelca zadržať. Informovala o tom včera televízia Joj. Polícia podľa televízie označila útok za rasovo motivovaný.

Útočníkom bol podľa polície pracovník súkromnej bezpečnostnej služby, ktorý pred útokom popíjal alkohol, uviedla televízia. Miestni Rómovia tvrdili, že agresívny muž sa im vyhrážal smrťou a rozbíjal okná a dvere.

Policajti našli aj útočníkovu zbraň. Rómovia hovorili, že spolu so strelcom útočil aj ďalší muž, polícia to však nepotvrdila. Okolité krajiny zažili v uplynulých týždňoch viacero útokov na Rómov s tragickými následkami.

V Maďarsku tento týždeň v obci Tiszalök zastrelili Róma priamo pred jeho domom, páchateľov sa nepodarilo vypátrať. Vlani si v Maďarsku podobné útoky na Rómov vyžiadali sedem obetí. Násilie voči Rómom neobišlo ani susedné Česko.

Neznámy podpaľač tento mesiac zaútočil na dom rómskej rodiny vo Vítkove pri Opave. Traja ľudia utrpeli vážne popáleniny, pričom dvojročné dievčatko previezli do nemocnice v kritickom stave. Slovensku sa zatiaľ podobné útoky vyhli.

V Rožňave a Rimavskej Sobote sa však objavili protirómske plagáty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu