Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Po nezvestnom autistickom chlapcovi bude pátrať aj vrtuľník

Stále nezvestný autistický chlapec Ivan Tichý.
Stále nezvestný autistický chlapec Ivan Tichý.

BRATISLAVA - Autistického pätnásťročného chlapca, ktorý je nezvestný od soboty, stále nenašli. Ako agentúru SITA informovala zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Alena Toševová, do pátrania sú nasadené všetky dostupné sily a prostriedky.

Desiatky policajtov so služobnými psami a vojaci nepretržite pátrajú priamo v teréne v mestskej časti Bratislava-Dúbravka ako aj v okolitých mestských častiach Devínska Nová Ves, Devín, Lamač, Záhorská Ves, Karlova Ves. Prehľadávajú verejne prístupné miesta, chatové a záhradkárske oblasti, bytové vchody, garáže ako aj miesta, ktoré chlapec často navštevoval. V menej prístupnom teréne sa pohybuje jazdná polícia. Do pátracej akcie sa zapojili i pracovníci Komplexnej centrálnej záchrannej služby aj s vycvičenými psami. Okolo 17:00 bude nad Bratislavou opäť po chlapcovi pátrať vrtuľník s termovíziou.

Ako informovala Toševová, do pátrania sú zapojení aj príslušníci železničnej a mestskej polície, ako aj všetky policajné hliadky v meste, ktoré majú k dispozícii popis a fotografiu nezvestného chlapca. Vyhlásené bolo celoštátne pátranie.

Pomôcť sa snaží aj verejnosť a polícia preveruje všetky oznámenia na linku 158. Napriek tomu, že sa žiadne informácie zatiaľ nepotvrdili, policajti naďalej očakávajú pomoc občanov. Akékoľvek informácie o nezvestnom chlapcovi je možné oznámiť na ktoromkoľvek policajnom útvare alebo na tiesňovej linke polície 158, dodala Toševová.

Ivan Tichý je autista, nevie komunikovať, vydáva len nezrozumiteľné zvuky. Nezvestný je od soboty večera, kedy okolo 17:00 odišiel na doposiaľ neznáme miesto z Kultúrneho centra Fontána v Bratislave na Ožvoldíkovej ulici, kde bol so svojou matkou na predvianočnom posedení. Je 168 cm vysoký, štíhlej postavy, má hnedé oči a hnedé na krátko ostrihané vlasy. Oblečený má tyrkysový rolák, hnedé športové šuštiakové nohavice a na nohách biele tenisky. Chlapec rád navštevuje nákupné centrá a rád cestuje mestskou hromadnou dopravou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu