Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Neznámy prášok spôsobil ľuďom v Trenčíne dýchacie ťažkosti

TRENĆÍN - Traja návštevníci obchodného centra v Trenčíne mali v sobotu ťažkosti s dýchaním po tom, čo na toaletách prišli do kontaktu s neznámym práškom žltej farby.

Po ošetrení v nemocnici ich prepustili domov. Ďalšiemu zo zákazníkov sa v nedeľu prášok vysypal na ruky zo sušiaceho prístroja na toaletách. Vážnejšie zdravotné ťažkosti však muž neutrpel. Potvrdili to dnes hasiči v Trenčíne. Polícia začala prešetrovať, odkiaľ sa žltý prášok v nákupnom centre vzal.

"V sobotu bolo práškom posypané umývadlo, bolo to aj na dlážke. Boli tam tri osoby priotrávené, mali ťažkosti s dýchaním. Bola im zavolaná rýchla zdravotná pomoc, ktorá ich previezla na ošetrenie do nemocnice. Potom boli prepustení, nebolo to nič vážne," poznamenal Miroslav Januška z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne.

Hasiči neznámy prášok pozbierali a uložili do ochranného kontajnera. Trochu látky však zostalo v prístroji na sušenie rúk, ktorý v nedeľu použil jeden zo zákazníkov.

"Ako si ofukoval ruky, tak znova spadol žltý prášok. WC je teraz nefunkčné a bude asi uzavreté až do času, keď sa expertízou zistí, o akú látku sa jednalo," dodal Januška. Podľa neho muža tiež previezli na ošetrenie. Zakrátko ho však bez zdravotných ťažkostí prepustili domov.

"Čakáme na výsledky expertízy, o akú látku vlastne ide. Začalo však trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia," uviedol hovorca krajského riaditeľstva polície v Trenčíne Pavol Kudlička. Netrúfol si odhadnúť, kedy by rozbor prášku mohol byť hotový.

Na Slovensku po teroristických útokoch na Spojené štáty v roku 2001 zadržali viacero zásielok s podozrivým bielym práškom, ktorých adresátmi boli aj politici. Nebezpečné látky sa však v obálkach nenašli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu