Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Dolnej Strehovej stavajú akvapark za 10 milliónov

VEĽKÝ KRTÍŠ - Viac ako desať miliónov eur (asi 300 miliónov korún) bude stáť prestavba termálneho kúpaliska na akvapark s celoročnou prevádzkou, ktorá sa v uplynulých dňoch začala v juhoslovenskej Dolnej Strehovej. Tohtoročnú sezónu však stavebné práce obmedzia údajne len minimálne, pretože v prvej etape sa bude stavať nový hotel s welness centrom na časti súčasného parkoviska, povedal starosta obce Dušan Mališ.

"Jediným obmedzením bude, že neotvoríme 15., ale až 30. mája," povedal Mališ. Na rekonštrukciu termálneho kúpaliska získala spoločná firma obce a súkromných investorov dotáciu takmer 156 miliónov korún (5,18 milióna eur) z fondov EÚ.

Zmluvu so Slovenskou agentúrou cestovného ruchu podpísali podľa Mališa v polovici apríla. Okrem nového hotela má pribudnúť aj ďalší bazén, parkovisko pre 300 automobilov a rekonštrukciou prejdú aj súčasné bazény a zariadenia.

Termálne kúpalisko v Dolnej Strehovej, ktoré patrilo približne pred 20 rokmi k najväčším a najznámejším na Slovensku, navštívi ročne asi 100.000 rekreantov.

V poslednom čase sa však v okruhu niekoľkých desiatok kilometrov dokončil napríklad akvapark vo Vyhniach, rozrástlo sa aj termálne kúpalisko v Podhájskej a konkurenciou má byť aj plánovaný akvapark Novolandia za približne 20 miliónov eur (asi 600 miliónov Sk) v blízkych Rapovciach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu