Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Lipšic chce zakázať aj reklamu na pivo!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozičná SDKÚ-DS v druhom čítaní v parlamente obhajovala svoju novelu, ktorou chcú zakázať reklamu na alkohol. Tomáš Galbavý a Stanislav Janiš požadujú od 1. júna zakázať reklamu alkoholických nápojov na verejných miestach. V novele zákona o reklame navrhli povoliť jedine reklamu na pivo.

Zákaz sa má týkať reklamy na veľkoplošných tabuliach, na pouličných reklamných stĺpoch, na pohyblivých reklamných pútačoch, na vozidlách verejnej dopravy či na zastávkach verejnej dopravy. Reklama na alkohol by sa nemala objavovať v kinách pred 20:00. Povolená by mala byť len reklama na miestach, kde sa predávajú alkoholické nápoje.

Poslanec Národnej rady SR za KDH Daniel Lipšic v pléne kritizoval, že SDKÚ-DS chce ponechať výnimku na pivo, a preto predložil pozmeňujúci návrh. Podľa neho zákaz by sa mal vzťahoval aj na pivo. Janiš nesúhlasí s Lipšicovou požiadavkou. Podľa neho Lipšicovi ide o to, aby znemožnil schválenie zákona. Upozornil, že cieľom zákona je chrániť mládež, aby sa jej reklamou nepodsúvalo, „aké bohovské je piť alkohol“.

Poslanci budú podvečer hlasovať o osude novely. Jej podpora je otázna. Opozícia ju dokáže presadiť len vtedy, ak na svoju stranu získa aj koaličných poslancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu