Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Chytili hľadaného lupiča záložní!

Zadržaný lupič
Zadržaný lupič

BRATISLAVA - Slovenská polícia zadržala vo štvrtok v Bratislave jedného z údajne najhľadanejších zločincov Maďarska. Na maďarského občana vydali od roku 2006 viaceré európske zatykače za 19 ozbrojených lúpežných prepadov. Dnes o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie a prevencie policajného prezídia Martin Korch.

Muž bol podľa Korcha jedným z členov nebezpečnej organizovanej skupiny, ktorá sa zaoberala najmä prepadmi záložní. "Začiatkom roka 2006 sa tiež zúčastnil na prepade rodinného domu v Budapešti, kde dokonca zastrelili strážneho psa, obyvateľov spútali a donútili vydať im cennosti," priblížil.

Osudným sa mužovi stalo podľa Korcha prepadnutie členov bezpečnostnej služby pri prevoze peňazí z obchodného domu v Budapešti v auguste 2006. Počas lúpeže sa strhla prestrelka, pri ktorej ho jeden z členov bezpečnostnej služby postrelil do ramena. Korch dodal, že od tohto neúspešného prepadu bol muž na úteku. "Bolo zrejmé, že sa môže ukrývať na území Slovenska, kde mu pravdepodobne pomáhali tunajšie zločinecké skupiny," poznamenal.

Hľadaného zadržali špeciálne policajné jednotky v bratislavskej mestskej časti Ružinov po tom, ako opustil fitnescentrum, kde bol cvičiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu