Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Odchod poslancov bude mať negatívnu odozvu, tvrdí Csáky

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA – Predseda SMK Pál Csáky sa obáva, že odchod trojice poslancov z poslaneckého klubu strany bude mať negatívnu odozvu u voličov SMK, pretože "žiadny poslanec SMK nedostal na toto mandát."

„Každý člen klubu vyzval kolegov, aby neurobili unáhlené rozhodnutie. Rozhodnutie, žiaľ, padlo, nebolo šťastné,“ povedal Csáky pred novinármi po takmer dvaapolhodinovom rokovaní klubu. Csáky nemá informáciu, že by Bélu Bugára, Lászlóa Nagya a Gábora Gála chcel niekto z poslaneckého klubu nasledovať. Nevie ani, čo rozumejú pod požiadavkou na zmenu štýlu vedenia politiky.

Na prvej časti rokovania klubu sa zúčastnili aj traja odchádzajúci poslanci. Podľa Csákyho na jeho osobu tam zazneli invektívy a nepravdivé informácie. Na klube sa poslanci SMK dohodli, že trojicu odídencov vyzvú na rokovanie. Csáky chce na štvrtok zvolať rokovanie Predsedníctva SMK a na piatok Výbor regionálnych predsedov.

Csáky necíti potrebu ospravedlniť sa členom SMK z Levíc, ktorí cez víkend odišli zo strany, na čo ho vyzvala trojica Bugár, Gál, Nagy. Tí mu vyčítajú, že Levičanov obvinil z odchodu z SMK pre ekonomické záujmy a nezaradenie na kandidátku pre voľby do VÚC. Podľa Csákyho bola v jeho vyjadrení jedna veta, ktorú každý interpretuje inak. „Je mi to ľúto,“ dodal.

Bugár, Nagy a Gál dnes oznámili na tlačovej besede svoj odchod z poslaneckého klubu. Z SMK však zatiaľ nevystupujú. „Naše rozhodnutie neprišlo ľahko a nás neteší,“ uviedol Bugár. Zároveň dodal, že ide o určité upozornenie pre vedenie strany. Trojici prekáža štýl politiky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu