Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Štefanov je škandál, tvrdí odborník na eurofondy!

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA – „Je škandalózne, že človek, ktorý osobne pripravoval a riadil protizákonný miliardový tender, je dnes ministrom,“ reagoval na nástup Igora Štefanova bývalý generálny riaditeľ rezortu Ján Rudolf. Firma Avocat podľa neho riadila celý tender priamo z ministerstva, kde mala dokonca aj svoju kanceláriu.

Nového šéfa rezortu podrobil ostrej kritike, keď sa podľa neho „preslávil škandalóznym výmyslom časeniek na projekty pre starostov a primátorov, kam sa takmer nikto nevedel prihlásiť. Až po Ficovej intervencii boli nútení to zmeniť“.

„Aj vtedy musel Janušek obhajovať konanie Štefanova, ktorý ho dnes vytlačil z ministerskej stoličky. Nástenkový tender však obhájiť nedokázal. Zvláštne sa preto počúvajú premiérové slová, ako sa teší na nového ministra,“ dodal bývalý generálny riaditeľ rezortu, ktorý bol nútený odísť práve pre miliardový tender.

Firma Avocat má podľa Rudolfa v rámci rezortu neštandardné postavenie. „Od začiatku pôsobenia SNS na ministerstve výstavby dostala firma Avocat na ministrovom poschodí miestnosť, odkiaľ kontrolovala a právne radila a riadila všetko, čo bolo spojené s peniazmi a tendrami," tvrdí na svojom blogu Rudolf.

Predseda ÚVO označil za neštandardné, ak jeden deň niekto vyhrá tender a na druhý deň je zmluva podpísaná. „Zabudol dodať, že v normálnych podmienkach v normálnom svete... Ale čo, keď sa na jednom stole pripravujú podmienky aj zmluva a pripravuje si ich sám víťaz? Kontrola zistila, že ministerstvo nezaslalo víťazovi oznámenie o výsledku, vraj iba telefonicky oznámilo výsledok...podľa mňa, ani telefonicky,“ dodal.

„Keby som si chystal tender sám pre seba, asi by som ho nevešal na nástenku, resp. na úradnú tabuľu, ako šepkal Januškovi na tlačovke generálny riaditeľ Igor Štefanov. Slotov vyslanec, ktorý dodnes neoficiálne riadil na ministerstve všetko zo zákulisia. Aj nástenkový tender, ktorý na nástenke, či úradnej tabuli nikdy nevisel," myslí si Rudolf.

„Paradoxom celej záležitosti je skutočnosť, že sa tu prepiera akýsi pochybný tender. Pravdou však je, že nebol ani tender, ani nástenka a ani Janušek. Bol iba jeden Avocat a jeden Štefanov,“ dodal Rudolf.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu