Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prechovával drogy a strelivo, dostal tri roky

BANSKÁ BYSTRICA – Úhrnný trest tri roky odňatia slobody nepodmienečne za drogy a prechovávanie streliva potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 24-ročného Zoltána Kovácsa z Levkušky v okrese Revúca.

Kovácsovi našli viac ako 550 gramov marihuany, z čoho je možné vyrobiť 4 230 jednorazových dávok drogy. Pri domových prehliadkach policajti zaistili aj rôzne druhy streliva, ktoré Kovács hromadil bez povolenia, pretože nie je držiteľom zbrojného preukazu. Našlo sa pätnásť brokových nábojov a dva guľové náboje, v oboch prípadoch išlo o funkčnú muníciu.

Tým Kovács spáchal trestný čin nedovolenej výroby omamnej a psychotropnej látky a trestný čin nedovoleného ozbrojovania. Za to mu Okresný súd v Revúcej uložil trest tri roky odňatia slobody nepodmienečne. Kovács sa voči tomu odvolal s tvrdením, že je nevinný. Marihuanu chcel iba vyskúšať a strelivo našli nejaké deti a dali mu ho. Chcel ho aj odniesť na políciu, ale nestihol termín, v ktorom bola vyhlásená tzv. zbraňová amnestia.

Odvolací súd Kovácsovi neuveril a rozsudok prvostupňovej inštancie potvrdil. Sudca nariadil hneď aj výkon trestu a Kovácsa z pojednávacej miestnosti odviedla eskorta v putách. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné. Pretože znalci u Kovácsa zistili závislosť od alkoholu a marihuany, súd mu nariadil aj ochranné protialkoholické a protitoxikomanické liečenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu