Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Policajní odborári podporujú Kaliňáka a Packu

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajní odborári sú za zotrvanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka a prezidenta Policajného zboru Jána Packu vo funkciách. "Odborový zväz polície je zapojený do riešenia celej kauzy ´Košickí policajti´ a jej doterajšie riešenie považuje za dostatočné," uvádza vo svojom vyhlásení Predsedníctvo Odborového zväzu polície (OZP) v SR.

OZP v SR je proti páchaniu trestnej činnosti alebo porušovaniu zákonov policajtmi alebo ich nadriadenými. "Ak máme vedomosti o porušovaní zákona Odborový zväz polície v SR je schopný aj verejne poukázať na takéto konanie a je to jedno či zákon porušuje radový policajt alebo minister," píše sa vo vyhlásení. V činnosti ministra vnútra a prezidenta PZ podľa Predsedníctva OZP dosiaľ takéto zlyhania v súvislosti s výkonom ich funkcie nezistili. "Ale práve naopak od ich nástupu do funkcií sa systémovo rieši množstvo problémov, ktoré dovtedy neriešil žiadny minister vnútra SR a ani prezident PZ," konštatujú vo vyhlásení policajní odborári a žiadajú, aby ich šéfovia ostali vo svojich funkciách.

Predsedníctvo Odborového zväzu polície vyhlásením reaguje na prípad, ktorý sa stal 21. marca na policajnej stanici v Košiciach, kde policajti ponižovali a trýznili šiestich zadržaných rómskych chlapcov, z ktorých traja boli obvinení zo zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva. Ostatných maloletých nemohol vyšetrovateľ trestne stíhať pre vek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu