Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nožnicami ohrozoval výčapníčku, dostal 8 rokov

BANSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody na osem rokov uložil dnes senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 34-ročnému Jozefovi K. z Veľkého Blhu v okrese Rimavská Sobota. Uznal ho za vinného z trestných činov brania rukojemníka a poškodzovania cudzej veci, ktorých sa dopustil ešte vo februári 2001.

Podľa obžaloby Jozef vtedy prišiel večer pred záverečnou do miestneho pohostinstva vo Veľkom Blhu. Zamkol dvere a nožom a nožnicami ohrozoval výčapníčku, jej manžela a ich mladistvú neter Katarínu. Dožadoval sa príchodu majiteľa krčmy, s ktorým si chcel „vybaviť“ účty. Navyše od policajtov žiadal mobilný telefón a chcel, aby mu pristavili služobné auto. Medzitým v pohostinstve rozbíjal zariadenie, fľaše s alkoholom, podpaľoval záclony a závesy. Policajti ho spacifikovali o polnoci, keď mu pristavili vozidlo a Jozef s nožom v ruke viedol k nemu výčapníčku.

Krajský súd v marci 2002 za to vymeral Jozefovi K. desať rokov odňatia slobody v najprísnejšom väzení. Najvyšší súd SR však rozsudok zrušil a nariadil nové konanie. To sa mohlo začať až v tomto roku, pretože obžalovaný sa zdržiaval v zahraničí a odpykal si tam aj trojročný trest odňatia slobody za iný skutok.

Proti novému rozsudku sa obžalovaný odvolal ihneď, prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu