Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Robotníci zadržali šéfa, chcú vyššie odstupné

PITHIVIERS - Rozhnevaní francúzski robotníci americkej farmaceutickej spoločnosti v utorok zadržali svojho šéfa vo fabrike a snažili sa ho presvedčiť, aby prehodnotil odstupné, ktoré sľúbil vyplatiť niektorým prepustených zamestnancom.

Informovali o tom policajní a odboroví predstavitelia. Robotníci tak urobili len dva týždne po tom, ako zamestnanci firmy Sony France cez noc zadržiavali svojho šéfa, ktorý po prepustení súhlasil s obnovením rozhovorov o odchodnom pre prepustených zamestnancov..

Najnovší prípad zadržiavania šéfa sa odohral v meste Pithiviers v centre Francúzska.Továreň zamestnávala 235 ľudí, 110 zamestnancov pre znížený dopyt prepustili, 40 presunuli do iného mesta. "Toto (držanie zajatcov) je našou jedinou možnosťou vyjadriť sa. Nejde však o žiadnu agresiu. Celú noc sme rokovali, ale k ničomu sme nedospeli," povedal zástupca odborov Jean-Francois Caparros.

Vo Francúzsku sa v poslednom roku došlo k niekoľkým prípadom, keď zamestnanci podniku zadržali svojich nadriadených po tom, ako sa dozvedeli o zrušení pracovných pozícií. Minulý týždeň nahnevaní robotníci vtrhli na stretnutie vedenia výrobcu pneumatík a na protest proti zatvoreniu továrne hádzali do manažérov vajcia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu