Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Daj peniaze, lebo ti pozabíjame celú rodinu!

(Zdroj: SITA)

VEĽKÉ DRAVCE - Dvaja muži z Veľkých Draviec v Lučenskom okrese vylákali mladíka (19) k cintorínu. Tam ho najprv zbili a potom mu priložili ostrý predmet na brucho. Chceli od neho 150 eur, lebo inak mu pozabíjajú celú rodinu.

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil z lúpeže a vydierania Jonáša K. (27) a Zoltána B. (19) z Veľkých Draviec. V utorok o 20.30 hod. prišli na Škode 120 bez evidenčného čísla k miestnemu cintorínu. Sprevádzal ich vodič auta (19) z Buzitky a ďalší muž (29) z Veľkých Draviec. Jonáš odlákal mládenca (19) od kamarátov, ktorí tam boli s ním. Vraj sa chce iba porozprávať.

Nič netušiaci mládenec išiel dobrovoľne. Prešli asi 40 metrov od auta. Už cestou však zistil, že to nebude iba o rozhovore. Jonáš ho totiž držal rukou za krk.

Na mieste ho so Zoltánom pritlačili o plot cintorína. Prehľadali mu vrecká a pýtali si od neho peniaze. Zobrali mu peňaženku aj mobil. Keď zistili, že v peňaženke nič nemá, vrátili mu ju aj s mobilom.

Tešil sa iba pár sekúnd, lebo dvojica násilníkov si ho vzápätí ručne podala. Potom mu priložili na brucho ostrý predmet. Vyhrážali sa mu, že ak im na druhý deň do 13.00 hod. neprinesie pred kultúrny dom vo Veľkých Dravciach 150 eur, tak mu pozabíjajú celú rodinu. Poškodeného muža našťastie pri cintoríne nezranili a ani mu nespôsobili žiadnu škodu.

Mladík peniaze priniesol. V stredu o 12.45 hodine pri ich preberaní Jonáša chytila polícia. Zoltána zadržali vo štvrtok v noci o 01.30 hodine. Obidvaja obvinení sú v policajných celách. Vyšetrovateľ už spracoval podnet na ich vzatie do väzby. Hrozí im 7 až 12 rokov za mrežami. O prípade informovala z banskobystrického policajného riaditeľstva Mária Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu