Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Poľovníkovi našli tajný arzenál a výra skalného!

(Zdroj: Jupiterimages)

ŽILINA – Policajti našli včera pri domovej prehliadke u 50-ročného L.M. v Hvozdnici v Bytčianskom okrese okrem arzenálu zbraní aj chráneného výra skalného. Zo šopy, kde vták žil, putoval do opatery ochranárov.

Pri domovej prehliadke našli dve dlhé guľové zbrane s optikou. Do arzenálu poľovníka bez zbrojného preukazu patrili aj tri krátke guľové zbrane. Niektoré mali vyrobené tlmiče a podomácky upravené vysúvacie pažby. Na dvoch z nich bol ďalekohľady, jeden na nočné videnie.

Výra objavili v šope pri rodinnom dome. „Údajne ho niekde našiel, mal ho zhruba dva roky,“ povedal žilinský okresný policajný riaditeľ Jaroslav Harant. Spoločenská hodnota výra skalného je podľa neho približne 1 333 eur. Polícia ho odovzdala ochranárom.

Polícia obvinila L. M., ktorý má trvalý pobyt v Považskej Bystrici, z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Hrozí mu tri až osem rokov za mrežami. „Obvinený nekládol žiadny odpor, priznal sa,“ uviedol Harant. 50 – ročný muž doteraz nebol trestaný. Hoci je členom Slovenského poľovníckeho zväzu, nemá zbrojný preukaz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu