Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Most v Malackách čiastočne uzavreli, našli dieru

BRATISLAVA - Most na ceste II/503 v Malackách v smere z mesta do Bratislavy je čiastočne uzatvorený. Neprejazdný je desaťmetrový úsek v pravej časti mosta, dôvodom je diera na vozovke s priemerom 30 cm. Most je pritom priamym spojením mesta s diaľnicou D II.

Miestny úrad preto prosí všetkých vodičov, aby boli pri prejazde týmto poškodeným úsekom trpezliví. Podľa Potočňákovej by mali dnes posúdiť mieru poškodenia mosta, prípadné uzatvorenie celého mosta bude závisieť od vyjadrenia statika.

Most plánuje kraj ako vlastník komunikácie tento rok kompletne zrekonštruovať. Dá sa predpokladať, že poškodenie vozovky jeho rekonštrukciu urýchli.

"Mesto Malacky požiadalo Železnice SR o sprejazdnenie v súčasnosti nefunkčných železničných priecestí na Vajanského a Kollárovej ulici," uviedla Potočňáková. Rekonštrukcia mosta by totiž mohla podľa kompetentných "vážnym" spôsobom ochromiť už aj tak preťaženú dopravu v meste.

Dopravnú situáciu však podľa mesta komplikuje aj fakt, že Slovenská správa ciest začína s rekonštrukciu ďalšieho mosta pri rekreačnej oblasti Vampíl. Most, ktorý je vstupom do mesta po ceste I/2, teda tzv. starej bratislavskej ceste, je tiež v havarijnom stave.

"V tejto súvislosti mesto na dva týždne uzatvorilo časť Továrenskej ulice. Pripravuje ju ako obchádzkovú trasu počas rekonštrukcie," vysvetlila Potočňáková. Most na Vampíle by mali opravovať od marca do júla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu