Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kabinet znížil splnomocnencovi Barátovi navrhnutú odmenu

Igor Barát
Igor Barát (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládny splnomocnenec pre zavedenie eura na Slovensku Igor Barát dostane po úspešnom prechode na novú menu odmenu. Pôvodne navrhovanú výšku odmeny vo výške zhruba 10 tis. eur však kabinet napokon znížil na 2 655,51 eur.

Rezort financií odôvodňuje odmenu pre vládneho splnomocnenca kvalitným plnením služobných úloh a splnením mimoriadnych a osobitne významných služobných úloh. Ministerstvo financií v pôvodnom návrhu na rokovanie vlády stanovilo výšku odmeny vo výške 83 % zo 6 násobku funkčného platu splnomocnenca, čo by predstavovalo zhruba 300 tis. korún. Podľa ministra financií Jána Počiatka bola pôvodne navrhovaná výška odmeny nakoniec zredukovaná vzhľadom na súčasnú situáciu na 80 tis. korún (2 655,51 eur).

Bývalého hovorcu Národnej banky Slovenka, Igora Baráta, vymenovala vláda do funkcie vládneho splnomocnenca pre zavedenie eura na Slovensku v závere januára 2007. Následne sa funkcie ujal 15. februára. Predchádzajúcim splnomocnencom vlády pre euro bol Ivan Štefanec, ktorý sa vzdal svojej funkcie s nástupom nového kabinetu 4. júla 2006. Úlohou splnomocnenca vlády SR pre zavedenia eura je podľa jeho štatútu predovšetkým koordinovať celý proces technických a organizačných príprav zavedenia spoločnej európskej meny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu